По света

Винен тур в Словения и Австрия

С тази винена експедиция ще се докоснем до винените традиции на два много качествени и новаторски винени региона – Североизточна Словения и Южна Австрия. Ще опитаме и сравним отлични бели вина и местни кулинарни специалитети от двата съседни района, които вече трайно привличат вниманието на познавачите.

Програмата включва посещения на малки семейни винарски изби, където от столетия се правят качествени вина с ярка индивидуалност. Там, където е възможно, настаняването е в семейни хотели в сърцето на винарските райони. 

В последните няколко години Словения е една от приятните изненади на винената карта на света, особено с белите си вина. Сред утвърдените сортове в Долината на р. Драва (в близост до Южна Австрия), са Ласки ризлинг (или Welschriesling), Траминер (Gewurztraminer), Пино блан, Ризлинг, Совиньон блан и местният Шипон. Сухите бели вина от района са обикновено много свежи и ароматни също като австрийските си «съседи». 
Областта Щирия в Южна Австрия произвежда едва 5% от австрийското вино, но затова пък с превъзходно качество. От белите сортове - Совиньон блан, Шардоне, Welschriesling, Пино блан, Gelber Muskateller – се правят свежи, плътни и ароматни вина с изразена киселинност.

Програмата включва:

• посещение на 5 водещи винарски изби;
• посещение на старинна изба (Птуй) и на Музей на виното (Гамлиц);
• 6 дегустации, водени от винени експерти;
• 2 нощувки в Любляна;
• 4 нощувки в семейни хотели;
• посещение на клисурата на Винтгар и замъците в Блед, Птуй и Гамлиц;
• и много неповторими преживявания.

Подарете си това удоволствие и го споделете с приятели!

 

Назад

Интересувам се

Винен тур в Словения и Австрия Винен тур в Словения и Австрия Винен тур в Словения и Австрия Винен тур в Словения и Австрия