предходно събитие

БАИТ ден на информационната сигурност

29.11.2010 - 29.11.2010

София, хотел Шератон
клиент: Българска асоциация по информационни технологии

По инициатива на Българската асоциация по информационни технологии се проведе единствения по рода си у нас форум в сферата на информационните и комуникационни технологии БАИТ ден на информационната сигурност .

Сред основните събития в форума са:

- Семинар “Информационна сигурност: Пресечната точка на държава, бизнес и НПО” - това е първата конференция, организирана от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” на ГДБОП-МВР и БАИТ като в нея взеха участие водещи експерти по киберпрестъпления от България, САЩ и Европа.
- Семинар “Модерните информационни технологии – възможност за малките и средните предприятия”

Патрон на събитието бе премиерът Бойко Борисов,

а официални гости бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, Първан Русинов - зам-министър на МТИТС, Сюзън Сатън – заместник-посланик на посолството на САЩ в България и др.

На конференцията по киберсигурност Александър Масларски, член на КЗП, представи основните правила, които трябва да спазваме при търговия онлайн чрез юридически и практически примери. Жанет Захариева, юрист, разкри как пиратството онлайн коства милиарди долари загуби на икономиките, както и загубата на стотици хиляди работни места. Тя сподели също до каква степен голяма част от крайните потребители могат да станат жертва на обвинения по повод киберпрестъпления като персоналните им компютри се използват за зловредни деяния от външни лица без собствениците изобщо да подозират за това. Иван Станчин, отговарящ за информационната сигурност на UniCredit Bulbank, представи на конференцията конкретните заплахи, които грозят банковите институции и начините, по които банката се справя с различните казуси.

Бяха представени добрите практики за сигурното пазаруване в интернет и сподели любопитни подробности относно класическите измами онлайн, както и как се прави кражба на акаунти с кредитни карти. Интерес представляваше и и специална програма за защита на купувачите в глобалната мрежа, с възможности за компенсации при жертвите на измама.
Амбицията на организаторите бе да се постави началото на постоянен и конструктивен “Диалог на равните” и чрез сблъсък на идеи да се намерят решения на актуалните проблеми и работещи формули за развитието на държавата, обществото и бизнеса.

Медийни партньори на събитието са:

- Информационна агенция „Фокус”
- Българско национално радио
- Дарик Радио
- SAGA Technology
- itForum
- IDG
- Computer World

За повече иформация: http://www.baitweek.eu

1

 

Коментари

следващо събитие Вижте календара с отминали събития
Commenting is not available in this weblog entry.