предходно събитие

Конференция на началниците на отбраната на Балканските страни

12.06.2012 - 14.06.2012

София, резиденция Бояна
клиент: Министерство на отбраната

„Шестата конференция на началниците на отбраната на балканските държави има голямо значение за военното сътрудничество в региона, защото за пореден път подчертава добросъседските отношения, както и усилията на страните за утвърждаване на сигурност и стабилност в региона”, каза на брифинг пред журналисти началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов.
По думите му висшите военни, участвали във форума, са оценили високо домакинството на България на многонационалното компютърно подпомагано командно-щабно учение „Енергиен пламък 2011”. То е първото по рода си в сферата на енергийната сигурност, насочено към засилване на способностите, свързани с регионална криза.
Началникът на отбраната генерал Симеонов съобщи, че по покана на генерал-майор Джемал Джюнкши следващата годишна конференция ще се проведе в Тирана, Албания.
В рамките на конференцията бяха изнесени седем национални презентации, с които началниците на отбраната представиха възможността за общо използване на националните центрове и полигони за подготовка на контингентите, участващи в мисии и операции, както и за обмен на обучаеми във военните училища и академии.

1

 

Коментари

следващо събитие Вижте календара с отминали събития
Commenting is not available in this weblog entry.