предходно събитие

17 Световен конгрес по клинично хранене и 7 Международен конгрес по сърдечно-съдови заболявания

24.10.2013 - 26.10.2013

Хотел Принцес, София
клиент: International College of Nutrition and International College of Cardiology

Ранната диагностика и превенцията са изключително важни във връзка с непрекъснато нарастващия процент на хора с кардиоваскуларни заболявания.  В световен мащаб, последните статистики сочат, че всеки трети боледува от хипертония и съпътстващи заболявания.
Проф. Каменов – председател на Дружество на ендокринолозите в България изтъква, че диагностиката на диабета закъснява обикновено с 5-10 години, което е много опасно за пациентите.  Същото се отнася и за кардиоваскуларните заболявания и това допринася за високия процент на болни в България.
Основна роля в превенцията играе правилното и здравословно хранене, като възпитанието и обучението на хората трябва да започне още в детска възраст. В това отношение в България няма достатъчно обучители и диетолози, което е сериозен проблем.
Според проф. Торбова – председател на Българска лига по хипертония,  съвместното провеждане на двата конгреса допринесе именно за сътрудничеството между хората, които лекуват и тези, които се занимават с превенция. Това е един качествено нов подход към проблемите, който трябва да се прилага и занапред – а именно – екипният подход. 
На конгреса бе подписана Декларация, съвместно с Министерство на здравето, Министерство на икономиката, Министерство на младежта и спорта и други институции за предприемане на съвместни действия за повишаване на физическата активност и здравословно хранене на населението, с цел удължаване на продължителността на живота.

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
1

 

Коментари

следващо събитие Вижте календара с отминали събития

1

Hilton Chaves
Hilton Chaves
29. 10. 2013

Dear Krasi and other friends,

It was marvellous to be with you again in Sofia and I can only congratulate you not only on the first-class organization of the Conference but also on your being elected President of ICCD. I look forward to our even closer collaboration in preparing for ICCD 8 in Recife.
It was a great pleasure to meet Prof Singh, Dr Pella, Dr Kumar, Dr Ozimek and the others who were very hospitable and helpful to me.
I hope to see you again soon.

2

Devendra K. Agrawal
Devendra K. Agrawal
29. 10. 2013

I think, the meeting in Sofia was a great success.
I look forward to the next meeting in Recife.

3

RBSingh
RBSingh
29. 10. 2013

Dear Dr Krassimira and Mm Petia,

Please accept my congratulations for your most interestying organization of both the conferences.

My congratulations for Dr Krasimira for the rich scientific material presented during the conferences.

Commenting is not available in this weblog entry.