предходно събитие

XIII Национален конгрес по кардиология

04.10.2012 - 07.10.2012

София, Интер Експо Център
клиент: Дружество на кардиолозите в България

Президентът на Република България Росен Плевнелиев прие поканата на Дружество на кардиолозите да стане патрон на инициативата за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания в България с 20% до 2020 г. Това стана ясно в обръщение на президента до XIII Национален кардиологичен конгрес – един от най-големите научни форуми у нас, който се проведе в присъствието на близо 1500 участници и гости.
Инициативата за намаляване на сърдечните заболявания в България, представи проф. Асен Гудев, председател на Дружество на кардиолозите.
На церемонията по откриването на XIII Национален кардиологичен конгрес присъстваха министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, директори на болници, изтъкнати специалисти от страната и чужбина, представители на медицински учебни заведения и др.
Председателят на комисията по здравеопазване към НС д-р Дариткова благодари на Дружество на кардиолозите в България за усилията, които полага в борбата с ограничаване на тютюнопушенето – един от водещите фактори за развитие на сърдечни заболявания. Д-р Дариткова подчерта значимостта на наличието в програмата на Конгреса на обучителни лекции за професионалисти по здравни грижи (мнедицински сестри и общопрактикуващи лекари) като важен елемент от подобряването на квалификацията им.
Всички гости на XIII Национален кардиологичен конгрес изтъкнаха присъствието на водещи световни специалисти в кардиологията като проф. Дейвид Ууд (Англия), проф. Пол Армстронг (Канада), проф. Робърт Джуалиано (САЩ), проф. Герасимос Филипатос (Гърция), проф. Ева Суон (Швеция) и др.

http://13cardiocongress.com/

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
1

 

Коментари

следващо събитие Вижте календара с отминали събития
Commenting is not available in this weblog entry.